Loading...

Dragi srednjoškolci,

Verujte mi na reč da je stvarno cool biti dobar djak. Ne onaj, koji neće videti ni Sunca ni Meseca, već neko ko može da pomiri školske obaveze, cepa igrice, izlazi na ćencepi, ostvari lepu emotivnu vezu i da bleji u školskom. Sve je stvar organizacije. Zvuči smor ali je  tako.
Naravno, čemu škola? Čemu mata? Čemu svi oni predmeti za koje  vas smaraju i nastavnici i roditelji za sve pare. Prosto. Jedino čime ćete izaći na crtu likovima u stvarnom poslovnom svetu je znanje.
Nema više veza i šemica, to je nestalo poodavno. Onaj ko priča tako nešto brutalno baroniše.  Za neku godinu pitaćete se šta da upišete, koja šljaka je ok, gde ima keša itd. Odgovor je uglavnom isti – Tamo gde vam je znanje i  motivacija, tamo gde vas nešto iskreno zanima.
Teško mi je da poverujem da vas baš ništa ne zanima. Pre će biti da se niste ni zapitali o tome jer prosto nemate petlju da sagledate svoje znanje tj neznanje.

Reći ćete da danas svaka šuša ima faks. Apsolutno se slažem. 

Ali, da li je autoritet u polju kojim se bavi. Da li izigrava fikus u kancu gde radi ili nosi milionske poslove. 

Onaj ko obrće kintu verovatno je pre vas izvalio šta je važno u stvarnom svetu i posvetio se toj ideji. 

I gle čuda taj isti lik/likuša za kog/koju ste mislili da je potpuna štreberčina i debil  sluša istu muziku kao i vi i izlazi na ista mesta kao i vi, ima iste snove slične vama, a kad malo bolje razmislite,  blejali ste sa istom ekipom posle škole. Otkud najedanput razlika?

Tim likovima, možda nije trebalo tri čuke vremena da se nakane da otvore knjigu i isto toliko da spoznaju kako nemaju pojma šta piše u istoj. Oni neće dozvoliti da im Instagram, Fejs, Mesindžeri i Tvitovanje pojedu sate do kasno u noć.

Grize vas savest, roditelji počinju da smaraju sa uvek istim pričama kako ste lenji, ne slušate ih i spavate do kasno po podne, a padaju i neke zabrane. Sve vas to dovodi do ludila jer vi više niste deca.

Vreme leti, a vi nikako da ukapirate da su stvari vrlo proste. Dodjite kući, izblejite malo, klopajte i onda napadnite domaći iz mate, domaći iz ostalih bitnih predmeta. Tako se radi svaki dan i to je ozbiljna količina učenja dugoročno gledano. To je kao koondicioni trening.

Šta time dobijate? Dobićete žešći napon, javljaćete se onda na času kad ostali pojma nemaju. Kome onda treba Redbull i istripovana krila?Počeće da padaju najbolje ocene i osetićete kako jedobro kad vas radi lična energija. Uvidećete da je svaki dan treninga mnogo značajna stvar  ne samo za sport, šminkanje, dokucavanje, gluvarenje već i za gradjenje vaše ličnosti. Način na koji arčite vreme u transferu kuća-škola i nazad takodje treba zameniti listanjem onoga što ste tog dana pratili i pisali u školi, (a nadam se da jeste) onda garantujem da je sigurica makar četvorka. Opravdanje možete da date sami sebi samo ako ustanete trudnjačama, kevama sa dečurlijom i starima i nemoćnima, u busu. Onda se isplati.

Na kraju krajeva izbor je samo vaš i nema izgovora: “profesorka me ne voli”. U principu, ona ima pametnija posla.

JAVITE SE – MOGU VAM MNOGO POMOĆI

Vama je potreban privatni profesor?

Definitivno želite da preuzmete kontrolu nad svojim životom?

Naučiću vas da dominirate svojim znanjem

Pade joj na pamet kako je pokušaj da živiš u skladu sa nekakvim planom otprilike kao kada pokušaš da kupiš sastojke za neki recept u supermarketu. Dobiješ jedna od onih kolica koja naprosto neće da idu u pravcu u kom ih gurneš i završiš tako što moraš da kupiš potpuno druge stvari. Šta onda radiš sa time? Šta radiš sa receptom? Nije znala.

Uglavnom bezopasni , (Douglas Adams; Mostly Harmless; 1992)

Non scholae, sed vitae discimus – Ne za školu, već za život učimo

Latinska izreka

Uštedite vreme

Budite savremeni

Učite od kuće

Počela školska godina

Da li ste za promene u svojim radnim navikama?

POTREBNA VAM JE POMOĆ? 

NE MOŽETE SAMI DA VEŽBATE?

KONTAKTIRAJTE ME